Dobbelspellen

Dobbelspellen

Dobbelspellen

Ondanks het feit dat gamen erg populair is onder jongeren, spelen zij samen met familie ook nog best graag dobbelspellen, zoals ook traditionele spelen als sjoelen ook gewoon door de jeugd leuk gevonden wordt. Ideaal natuurlijk deze dobbelspellen, helemaal omdat je de dobbelstenen gemakkelijk meeneemt op vakantie bijvoorbeeld, gewoon in een klein doosje in de handbagage. We zetten de meest populaire dobbelspellen voor je op een rijtje.

Bij dobbelspel Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten

Wel eens van Qwixx gehoord als het om dobbelspellen gaat? Dit is een dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Ben je aan de beurt, dan mag je gooien maar dan mag tegelijk ook iedereen jouw worp gebruiken. Hoe meer getallen je na een worp aan kunt kruisen, hoe meer punten je haalt. Qwixx is een van die dobbelspellen die je binnen een minuut kunt leren. Ook een van de meest populaire dobbelspellen is regenwormen, geschikt voor tussen de twee en zeven spelers. Het spel werkt met symbolen en wie uiteindelijk de meeste regenwormen heeft, die is winnaar.

Catan of toch liever ‘1000 bommen en granaten’

Iedereen kent wel het spel Catan. Dat spel is echter ook in een variant met dobbelstenen te spelen. Noteer op een stukje papier straten, dorpen en steden uit het bekende bordspel, gooi drie keer om zo je best worp samen te stellen. Zo kun je Catan worp na worp opbouwen. Ook een aanrader onder de dobbelspellen is 1000 bommen en granaten. Dit spel is een kwestie van kiezen; stoppen of doorgaan? Dit eenvoudige gokspel is altijd een succes. Wie het eerst een bepaald aantal punten heeft, is uiteindelijk de winnaar.

Ook Yahtzee blijft gewoon leuk om te spelen

Uiteraard willen we ook Yahtzee nog even noemen. Het bekende spel met de zes dobbelstenen en het scoreblok. Je gooit drie keer met de dobbelstenen, legt dobbelstenen apart en na drie keer kies je een combinatie die je onderbrengt bij een van de dertien categorieën op het scoreblok. Misschien dat je wel meteen Yahtzee gooit. Mocht je toch nog iets anders zoeken wat betreft dobbelspellen, denk dan eens aan Apenkoppen, Boonanza en Dobbelland. En zo vermaak jij je best met een van de vele dobbelspellen die gespeeld kunnen worden en blijkt dat ook de jeugd wel degelijk zonder spelcomputer kan. Zaak dit ook thuis proberen te handhaven, want behalve winst en verlies gaat het toch vooral om het sociale aspect, het samen een leuk spel spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *