Reclamebureau Rotterdam

Reclamebureau Rotterdam

Reclamebureau Rotterdam

Wat doet een reclamebureau

Je vraagt je misschien af wat een reclamebureau precies doet en hoe het jou kan helpen? Er is geen simpel antwoord op te geven. Een reclamebureau doet kort gezegd namelijk heel veel. Het is een creatieve duizendpoot dat je op veel verschillende manieren kan helpen bij het promoten van jouw product, service of dienst.

Voor het digitale tijdperk was een reclamebureau vooral verantwoordelijk voor de publicatie van advertenties in geprinte media. Denk hierbij aan tijdschriften en kranten. Ook werden de reclamecampagnes op de tv door reclamebureaus verzorgd.

Een reclamebureau zet zich in om jouw boodschap te vertalen naar een beeldende manier om zo jouw doelgroep aan te spreken en aan te trekken. Er wordt een reclamecampagne bedacht. Door middel van storytelling wordt jouw boodschap overgebracht. Dit kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Elke reclamecampagne is anders.

Een reclamebureau zal je op alle fronten moeten kunnen helpen. Dit kan doormiddel van copywriting, fotografie, branding, grafisch ontwerpen en het uitdokteren van marketingstrategieën.

Laten we een voorbeeld geven. Je hebt een bedrijf in kleurrijke telefoonhoesjes. Je wilt deze graag aan de man brengen. Je gaat naar een reclamebureau en vraagt om advies. Ze gaan samen met je rond de tafel zitten en bespreken jouw doelgroep. Laten we zeggen dat je doelgroep jongeren tussen de 12 en 20 jaar is. Er wordt dan gekeken naar hoe ze jouw product het beste bij die doelgroep onder de aandacht kunnen brengen. Deze doelgroep zit doorgaans veel online, op het internet en met name op social media. Er kunnen campagnes bedacht worden waarbij er gebruik wordt gemaakt van influencers die deze telefoonhoesjes online gaan promoten. Deze zogezegde influencer marketing is momenteel enorm populair. Er wordt content gecreëerd voor op Instagram, TikTok en YouTube. Doormiddel van het promoten van het artikel via deze kanalen is het de bedoeling dat er meer naamsbekendheid komt voor jouw product en dat jouw product meer sales gaat genereren.

Dit is slechts een klein voorbeeld van hoe een reclamecampagne er uit kan zien. Het is belangrijk dat je campagne onderscheidend genoeg is en blijft hangen bij mensen. Mensen moeten getriggerd worden om meer te leren over je product, het moet interesse opwekken en een blijvende indruk achterlaten.

Een reclamebureau in Rotterdam die je goed kan helpen bij het ontwikkelen van jouw reclamecampagne is reclamebureau 390. Ze bieden een krachtige combinatie aan van creatie, webdesign strategie-en conceptontwikkeling. Ze hebben al met grote merken gewerkt en prachtige, indrukwekkende reclamecampagnes gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *