Puppycursus Leidschendam

Puppycursus Leidschendam

Een puppycursus is leuk voor je hond en voor jezelf. Of je nu net je eerste hondje in huis hebt genomen of al vele honden hebt grootgebracht, het valt altijd aan te raden om op puppycursus te gaan. Niet alleen is het goed voor de socialisatie van je pup maar ook creëert het een vertrouwensband tussen jou en je hond en kunnen jullie echte qualitytime doorbrengen. Puppycursus in Leidschendam is geschikt voor ieder ras.

Voordelen van puppycursus

Een puppycursus helpt je om je pup goed op te voeden. Zelfs als je al veel honden hebt gehad valt het aan te raden om op puppycursus te gaan. Iedere hond is namelijk anders en zowel voor jou als de pup is het leuk om spelenderwijs een aantal basisvaardigheden te leren. Zo leer je jouw pup om te zitten, liggen, naar je toe te komen als je roeps en om netjes mee te lopen aan de lijn. Daarnaast kun je tijdens de training ervaringen en tips delen met andere hondeneigenaren. Ook voor de pup is het een goede manier om te socialiseren. Je puppy komt in contact met pups van diverse hondenrassen en leert zo de kenmerken van deze rassen kennen en begrijpen. Tijdens de puppycursus leer je om consequent te zijn in je gedrag en wordt je gestimuleerd om echt actief bezig te zijn met de opvoeding. De instructeur helpt je tenslotte bij het begrijpen van je pup omdat je meer leert over het gedrag van honden.

Welke puppycursus past bij jou (en je pup)?

Als de manier van lesgeven bij jou en je pup past kun je het beste leren. Er zijn verschillende manieren waarop puppycursussen gegeven worden. Zo zijn er cursussen waar alleen gewerkt wordt met positief belonen en cursussen die werken met een clicker naast het belonen. Het valt aan te raden om een kijkje te nemen bij diverse hondenscholen en je hier te laten informeren over het programma van de cursus. Misschien kun je een keertje een training bijwonen om te kijken hoe je pup er op reageert en wat jij er van vindt.

Thuis trainen

Naast de puppycursus is het belangrijk om je pup ook thuis te trainen. Tijdens de puppycursus in Leidschendam krijg je de handvatten die je nodig hebt om je hond thuis verder af te richten. Consequent zijn is erg belangrijk als je jouw pup wat wilt leren, dus betrek ook andere gezinsleden bij de opvoeding van de pup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *